0411-55 55 99 info@rexisogoncentrum.se

Övriga behandlingar

Rexis ÖgonCentrum kan som enda klinik i södra Sverige erbjuda laserbehandling för glaskroppsgrumlingar så kallad Vitreolys.

Vi kan även behandla grön starr (glaukom) med laser (SLT)

Vi utför också kosmetisk ögonkirurgi om du har trötta hängande ögonlock mm.

2018 grundade vi Nybrostrandkliniken där vi kan erbjuda estetiska behandlingar med Botox, Fillers och HIFU. Samtliga medarbetare som utför dessa behandlingar är legitimerade och certifierade.

Ögonlocksplastik

Hängande ögonlock kan medföra tyngdkänsla och i vissa fall minskat synfält. Ofta kompenseras det hängande ögonlocken genom att omedvetet lyfta på ögonbrynen. Detta i sig ger ofta tydliga och med tiden bestående veck i pannan. Det kan även ge besvär med spänningshuvudvärk.

Hängande ögonlock eller små ögonspringor ger ofta ett trött utseende och gör att du ser äldre ut än du känner dig. Med ögonlocksplastik kan du återfå en yngre och piggare blick.

Operationssnittet läggs i det naturliga vecket och syns därför inte efter läkning. De första veckorna är ärret lite rött och svullet men bleknar successivt med tiden.

Stygnen tas bort efter ca 1 vecka.

Ögonlocksplastik
3
Vitreolys

Vitreolys

Vitreolys är en laserbehandling av störande glaskroppsgrumlingar. Behandlingen är smärtfri och tar 15-20 minuter. De glaskroppsgrumlingar som kan behandlas är större grumlingar t.ex Weiss ring som ger en ringformad störning i synfältet samt spindelvävslika förändringar. Vid undersökningen inför eventuell behandling avgörs var i ögat grumlingen befinner sig och om den går att behandla.

Personer under 45 år med mycket små grumlingar är oftast inte lämpliga för behandling då grumlingarna ligger för nära näthinnan. Tunna slöjor är också ofta inte behandlingsbara.

Kontakta oss!

SLT (Selective Laser Trabeculoplasty) 

SLT utförs för att sänka ögontrycket vid glaukom. SLT kan användas som första behandling vid nyupptäckt glaukom, som komplement till pågående droppbehandling eller vid biverkningar av ögondropparna.

Behandlingen kan upprepas vilket är den stora fördelen med SLT då den inte skadar någon vävnad i ögat.

Vid behandling

Du får bedövande ögondroppar. En speciell lins placeras på ögat. Laserbehandlingen tar cirka 10–15 minuter och är smärtfri men du kan efteråt uppleva en lätt skavkänsla och lätt dimsyn.

SLT
3

Estetisk medicin

Läs mer på nybrostrandkliniken.com

Botox – vägen till slät hud

Botox är ett muskelavslappnande protein som injiceras i de små ansiktsmusklerna och därmed blockerar nervimpulser så muskeln slappnar av. Resultatet blir att den överliggande huden blir slät och utan rynkor. Botox verkar endast i de specifika muskler som behandlas och påverkar inte andra nervfunktioner.

Botox

Fillers – behandling med JUVEDERM

Fillers har många användningsområden. Vissa patienter önskar fylliga läppar, en mera tydlig läppkontur eller ta bort rynkor runt munnen eller mjuka upp sura mungipor.

Andra vill fylla ut veck och linjer. Vissa vill skapa/återskapa volymen i kindben eller skapa en mer definierat käklinje.

I takt med att vi åldras reduceras mängden av hyaluronsyra i huden och huden får svårare att bevara fuktigheten. Faktorer som ålder, hormoner, sol, gener och livsstil är medverkande till att det uppstår linjer och rynkor och ansiktets volym ändras. Juvederm kan bidra till att återskapa volymen samt reducera fina linjer och rynkor.

Fillers